• Facebook
  • Instagram
sk_logo_rgb.png

Samen met Scholen in de Kunst ontwikkelde ik het project 'Disposable Art', voor het middelbaar onderwijs.

 

Over plastic-recycling, maar ook plastic achter de schermen van de winkel, het 'opwaarderen' van plastic als waardeloos materiaal, verborgen impact en nog veel meer. 

In samenwerking met Kunsthal KAdE, Technasium 't Hooghe Land, het Groene Huis en kunstenaar Mathieu Klomp.

watts.png
logo-acht-plus_basislogo.png

Acht+, de avontuurlijkste kringloop van Amersfoort heeft sinds kort een shop in shop met UP!cycle producten. 

Samen met Marian Dessing en Imke van de Venne (WOOD you reCYCLE) kreeg ik de kans om een eigen winkel te bouwen waarin onze spullen tot hun recht komen.

Voor de HKU, afdeling Design, geef ik jaarlijks gastlessen in mijn eigen atelier. Studenten komen om kennis te maken met plastic recycling en ik geef hen de tools en de ruimte om te experimenteren met het materiaal. 

Een erg leuke ervaring, waar ik veel energie en inspiratie van krijg.

Watts vroeg mij om hen een stapje verder te helpen met het recycle proces van hun medische klompen. Dat was een uitdaging om te doen.

 

Door middel van enkele tests en wat uitzoekwerk, kwamen er verrassende resultaten naar boven.

"Als je op zoek bent naar iemand die jou snel wegwijs kan maken in de wereld van recycling dan moet je absoluut Inez bellen. Ze komt met de juiste oplossingen en ze denkt goed mee. We hebben als eindresultaat een kundig rapport ontvangen en weten nu wat we kunnen doen met onze restmaterialen."

Dennis Verweij - Watts Footwear

Met mijn zelfgemaakte 'extruder' maak ik plastic balken. In opdracht, voor jouw eigen project.

Ook maak ik samen met Laurens Groskamp meubels op maat. Dit doen we onder de naam 'De Plastic Smederij'.

 

 De Plastic Smederij;

Een meubelstuk, kast of kar op maat gemaakt voor uw bedrijf of organisatie. Die dagelijks met veel plezier en verwondering wordt gebruikt door uw klanten en medewerkers. Zo laat je zien dat je betrokken bent bij de circulaire economie!

Hoe werkt het?

Samen met het personeel en de bezoekers van uw organisatie worden plastic doppen en kleine plastic verpakkingen verzameld in een grote transparante container. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 weken. In de tussentijd gaan we samen met u het ontwerp proces in om het ideale circulaire meubel voor uw bedrijf vorm te geven. Ter afsluiting wordt het unieke meubel gepresenteerd aan uw klanten en werknemers.

Proefmodel van de Plastic Smederij

Voorbeeld van een op maat gemaakt meubel door de Plastic Smederij

Go to link